24 Sierpień 2016
Nawigacja
Ankieta
Czy jesteś za nagraniami z przepisami.

Tak! Świetny pomysł!

Nie wyobrażam sobie tego.

To jakaś pomyłka?

Nie mam zdania.

Facebook
Aktualnie online
Gości online: 1
Licznik Odwiedzin
Jesteś 1,467,864 fasolką na tej stronie
Reklama
GOK Gródek nad Dunajcem

Statystyki reklamowe
Powitanie
Witaj na stronie Piękny Jaś - Oficjalnej stronie Janiny Molek.

Na stronie poznasz historie Pięknego Jasia jak i rozsławienie tego produktu przez Janinę Molek.

Co jakiś czas zostanie dodany jeden przepis z książki "Piękny Jaś z doliny Dunajca" lub nowy którego nie ma w książce.

Zapraszam serdecznie do korzystanie z serwisu - Janina Molek.
Wódka Fasolówka

Nasza wódka fasolówka została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzonych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi!
Luxus dnia 10.02.2016 19:22:10 · Czytaj więcej · 1439 czytań ·Drukuj
Kulinarne Dziedzictwo
FASOLOWE KRÓLESTWO JEST CZŁONKIEM SIECI DZIEDZICTWA KULINARNEGO MAŁOPOLSKA W RAMACH EUROPEJSKIEJ SIECI REGIONALNEGO DZIEDZICTWA KULINARNEGO.
REGIONALNE DZIEDZICTWO KULINARNE JEST ZNAKIEM POTWIERDZAJĄCYM JAKOŚĆ TRADYCYJNEJ I INNOWACYJNEJ ŻYWNOŚCI, KTÓRA PROMUJE TRADYCJE REGIONU.
DZIĘKUJEMY !
Luxus dnia 07.02.2016 11:59:55 · Czytaj więcej · 1962 czytań ·Drukuj
Podziękowania
Upłynęło 10 lat pracy społecznej z "Pięknym Jasiem". Jestem dumna z siebie, że wytrwałam i dziękuję Bogu i Ojcu Świętemu za zdrowie. Dziękuję również
dobrym ludziom, którzy byli przy mnie i i pomagali, gdy inni odwrócili się ode mnie i we mnie nie wierzyli. Chciałam jeszcze podziękować moim dzieciom,
wnukom, Gminie Gródek nad Dunajcem i Gminnemu Ośrodkowi Kultury. Nie wymieniam wszystkich po nazwizkach, ponieważ lista byłaby bardzo długa.
Wszystko idzie coraz lepiej, może to dlatego, że robiłam to dla rolników, żeby mogli godnie sprzedawać tego naszego "Pięknego Jasia". Jak zaczęłam, to
"Jaś" kosztował mnie 2 złote za kilogram, a teraz już kosztuje 12 złotych. Niestety rolnicy coraz mniej go sadzą.
Najbardziej cieszę się, że mogłam lodziom dać przepisy na zdrowe gotowanie z fasoli, z której przecież można zrobić wszystko. Fasola jest pyszna,
zarówno na słodko, jak i ostro, a do tego jest też bardzo zdrowa. Chciałam również podziękować za telefony, podziękowania, wpisy i wejścia na moją
stronę "www.piekny-jas.pl".
Janina Molek
Luxus dnia 06.02.2015 12:27:08 · Drukuj
Gotujemy na zamówienie !
Z powodu dużego zainteresowania daniami Babci Janiny, wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom!
Jeśli ktoś z państwa chciałby spróbować mistrzowskich dań z fasoli przygotowywanych własnoręcznie przez Babcię Janinę, można je u nas zamówić i odebrać osobiście. Możemy także ugościć przyjezdnych u Babci i zaserwować im zamówione wcześniej dania. Zamówienia należy składać telefonicznie, nie później niż dzień przed planowanym przyjazdem. Odbiór osobisty pod adresem Jurków 350. Serdecznie zapraszamy!
Aby złożyć zamówienie lub uzyskać dodatkowe informacje prosimy dzwonić pod numer 694 619 642.
Luxus dnia 20.11.2014 19:49:33 Drukuj
Gotowanie w Dzień Dobry TVN
Nowy film w kategorii Filmy:

- Gotowanie w Dzień Dobry TVN

W kuchni Dzień Dobry królował Jaś Fasola ;) A to dzięki pani Janinie Molek i Mikołajowi Reyowi, którzy przygotowali dla nas: fasolowy cwibak z bakaliami, zupę fasolową z Molkówki, pierogi z fasolą oraz pasztet fasolowy z orzechami i słonecznikiem.
Kamilz911 dnia 12.11.2014 20:01:14 Drukuj
Piękny Jaś na sto sposobów trafia do sklepów
Miłość do Pięknego Jasia towarzyszy jej od dzieciństwa. Podglądała wtedy jak potrawy z tej niezwykłej fasoli przyrządza babcia. Teraz misją Janiny Molek z Tropia stała się promocja Pięknego Jasia i potraw, które można z niego przyrządzać. Niepozorne ziarenka mogą zamienić się w chipsy, kotlety, a nawet tort. Piękny Jaś z Doliny Dunajca wkrótce będzie dostępny pod różnymi postaciami także na stoiskach z żywnością regionalną w kilku miejscach w województwie.

- Gdzie i kiedy będzie można dostać potrawy z Pięknego Jasia?

Czytaj więcej
Kamilz911 dnia 20.01.2014 14:46:33 · Czytaj więcej · 7152 czytań ·Drukuj
Druga "Perła" odebrana
Do kolekcji nagród Pani Janiny Molek dołączyła kolejna, druga już "Perła" poznańskiej Polagry. To wyróżnienie w konkursie na najlepszy produkt regionalny Pani Janina odebrała tym razem za unikatową "Fasolówkę" - wódkę z fasoli wykonywaną zgodnie ze starą recepturą. Poprzednie otrzymała za zupę z fasoli, której smak jest nam znany z licznych degustacji, m.in. w czasie Fasolowych Żniw czy Dni Jeziora Rożnowskiego.

Celem konkursu jest promocja regionalnych produktów i ich popularyzacja wśród konsumentów. W finałach regionalnych do konkursu głównego nominowano 60 produktów i dań z 15 regionów. W tym roku wyróżniono 35 produktów i dań.

Na finale , który odbył się podczas targów Smaki Regionów obecny był minister rolnictwa Stanisław Kalemba. Powiedział, że resort, tak jak do tej pory, będzie wspierać produkty regionalne, lokalne i tradycyjne. - Chcemy skrócić łańcuch drogi tych produktów do sklepów, żeby towary były świeższe i zdrowsze - dodał.

Galeria zdjęć na stronie www.gok-grodek.iap.pl:
- 2013 Polagra - kolejna Perła

Więcej artykułów:
- www.sadeczanin.info
- www.potrawyregionalne.pl
Kamilz911 dnia 25.09.2013 12:42:32 Drukuj